Три милиона цветя ще красят градините, парковете и  булевардите тази

...
Три милиона цветя ще красят градините, парковете и  булевардите тази
Коментари Харесай

Разкрасяват Пловдив с 3 милиона цветя

Три милиона цветя ще красят градините, парковете и  булевардите тази година. Всички те се отглеждат в разсадника с повърхност 120 дка на общинското дружество " Градини и паркове ", където за шест години са построени 13 оранжерии вместо три.

Близо 50 000 розови храста ще разцъфтят по булевардите, а още 5000 в разнообразни цветове ще бъдат засадени през есента, откакто поотраснат. От " Градини и паркове " изясняват, че заобикалят да садят дребните рози, тъй като елементарно ги крадат. 

Градската залесителна акция започва през идната седмица отново от новата част на парк " Лаута ". През пролетта в целия град ще се засаждат близо 1000 фиданки. Първите 40 дръвчета от типа червенолистна декоративна слива към този момент радват погледите на жителите на " Тракия " до учебно заведение „ Черноризец Храбър “, оповестиха от общинското дружество.

Фиданките са подаяние от  „ Либхер-Хаусгерете Марица ” ЕООД като част от доброволната акция по запазване на околната среда „ Active Green “. Тя се организира за втора поредна година в „ Тракия “. Следващата самодейност е планувана за 21 април, когато чиновници на „ Либхер “ ще възстановят и боядисат пейките в Парка на репресираните. Кметът на региона Костадин Димитров благодари на запалянковците за помощта в озеленяването.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР